一兜糖 > 全屋记 > 实景首发丨灰渡

实景首发丨灰渡

深圳境相设计
深圳境相设计 1月前 · 最后回复来自

户型:三居室 面积:123平米 风格:现代简约 预算:70万元 地区:广东省深圳市

屋主信息
职业 飞行员
年龄 90后
前言
黑白是光的两极,是日与夜,是至明与至暗。灰色作为黑白过渡,既有白色的优雅,又具黑色的高级。以折中的灰色做主调,用简洁的表现手法,帮助人们摆脱繁琐、复杂,空间也由此产生静心、启扉、拭目之效
户型图
都市的快节奏生活让屋主一家四口都厌烦了繁琐复杂的生活空间,希望新居可以以简驭繁,用简洁的表现形式满足家人对理性空间的需求,从而创造出能够彻底放松的生活之所。

结合屋主喜好,从设计到选材,简约二字贯穿始终。空间形态上,力求规整有序,拆除原始格局中玄关处的隔墙,将原厨房空间归入餐厅,餐厅大气朗阔,进门时也毫无压抑之感。客餐厅不设阻隔,光线串联,色彩呼应,公共活动区浑然一体。到顶的房门,简约的电视墙、素色水泥砖,隐藏式管线,都迎合了屋主对简约自在空间的追求
客厅
黑、白、灰简约配色,将屋主对简洁品质生活的追求诉诸于空间。黑白两色分层小几,将白色的高雅与黑色的大气糅合。在客厅当中,黑白灰不再仅仅是作为颜色而存在,而是一种态度的表达和情绪的抒发。

The simple color matching of black, white and gray appeals to the owner's pursuit of simple and rational space. The elegance of white and the layering of black and white are small, which combines the elegance of white with the atmosphere of black.
电视背景墙呼应空间简约氛围,摒弃繁杂装饰,只以柜子本身形成的线条做墙面装饰,利落的线条与体块,视觉上形成强烈的秩序感。在阳台引入光线的晕染下,墙面褪去冷硬,回归实用与大方。

下方地台设计,可收纳手机香薰等物,搭配一张姿态随意的单人沙发,闲坐看书,为屋主留下一方舒适休闲角。局部抬高的手法,也让空间层次更加丰富。

The TV background wall echoes the simple atmosphere of the space, abandons the complicated decoration, and only uses the lines formed by the cabinet itself as the wall decoration. The neat lines and blocks form a strong sense of order visually.
餐厅
客餐厅保持轩敞,通铺的灰色大砖与连绵的吊顶,再次加强两区域的联系。经由阳台引入光线映照,简约空间中丝毫不显冰冷刻板。

The guest restaurant remains open, with large gray bricks and continuous ceiling, once again strengthening the connection between the two areas. Light is introduced through the balcony, and the simple space is not cold and rigid.
拆除玄关墙后,原有厨房大部分空间归入餐厅,进门后即可收获满目明朗,空间整体也更显规整通透。玄关柜与吧台一体设计,满足归家置物与饭后闲饮两种功能,空间得以有效利用。

餐厅上演冷暖变奏曲,温润原木做局部柜面,与刚硬的大理石餐桌形成强烈对照,冷和暖的概念界线在此被重新定义。
After removing the porch wall, most of the original kitchen space is classified into the restaurant. After entering the door, you can get a bright harvest, and the space as a whole is more regular and transparent.
餐厅到厨房的房门做加高加宽处理,宽阔的门洞增强空间气势,配上玻璃门,餐厨区互动性增强。餐桌上的艺术花瓶形态自在,黑白配色暗自呼应空间色调,宛转的线条搭配别致的体态,悄然增加餐厅艺术气质。
The door from the restaurant to the kitchen is heightened and widened. The wide door opening enhances the momentum of the space. Equipped with glass doors, the dining and kitchen area can communicate and interact.
厨房
空间重塑后,原来横向布局的厨房改为纵向布置。冰箱柜和岛台呈U形布局,取洗切煮一气呵成,烹饪动线得到优化。

After space remodeling, the original horizontal layout of the kitchen was changed to vertical layout. The refrigerator cabinet and island stand are in a U-shaped layout, taking, washing, cutting and cooking at one go, and the cooking moving line is optimized.
卧室
刷漆的石膏板搭配硬包材质做出背景墙,墙面上下分段设计,材质与色彩的对照,形成层次感更加丰富的空间形貌。大尺幅窗户视觉上拓宽主卧格局,充分将阳光、绿植引入,实现居住空间与自然空间的互通共融。

The painted gypsum board is matched with hard clad materials to make the background wall. The wall is designed in sections up and down, and the material and color are compared to form a richer spatial morphology with a sense of hierarchy.
主卧为套房式设计,内套的卫生间设计隐形门,减少空间视觉上的突兀,原木柜门同时充当卧室墙面,温润的木质,为空间增添了一抹自然气质。

The master bedroom is a suite design, and the inner bathroom is designed with invisible doors to reduce the visual abruptness of the space. The log cabinet door also acts as the bedroom wall. The warm wood adds a touch of natural temperament to the space.
床头两侧对称布置小柜,黑灰配色搭配方正形态,姿态俨然,增加休息的仪式感。床头灯光设计依循背景墙布置,以隐藏灯带+简约壁灯照亮床头一角,空间在视觉上层次更为丰富。将投影装置置于床头柜,睡前看看电影,享受视觉盛宴。

Small cabinets are symmetrically arranged on both sides of the head of the bed, with black and gray color matching and square shape, which seems to increase the sense of ceremony of rest.
床尾空间设计高柜,做主卧的收纳主力区,减少平日整理烦恼。柜体靠近窗户处设计出一方书桌,可做女屋主的梳妆台,也可做睡前阅读区。充分利用纵向空间,在桌面上方设计玻璃门收纳柜,方便拿取物品,也减少桌面置物压力。

High cabinet is designed at the end of the bed to be the main storage area of the master bedroom to reduce the trouble of sorting on weekdays. A desk is designed near the window of the cabinet, which can be used as the dressing table of the female owner and the reading area before going to bed
卫浴
台盆上方设计镜柜,日常洗漱用具收入其中,解放洗手台台面。淋浴区以窄框玻璃围合起来,避免洗漱时水花四溅,影响干区使用。墙面开出两格壁龛,方便放置洗漱用品,避免洗澡时手忙脚乱。

A mirror cabinet is designed above the basin, in which daily washing utensils are included, and the countertop of the washing table is liberated. The shower area is enclosed by narrow frame glass to avoid splashing when washing and affecting the use of dry area
工作区
靠窗做出地台,原木素雅柔和,营造轻松自在的空间环境,一天的奔波后在此闲坐观景,享受独处的乐趣。地台尺幅宽阔,有朋友留宿时,铺上被褥,就是临时床具。

依墙延伸的储物柜增加空间收纳能力,平日书房还可做储物间。与收纳柜一体的书桌,可满足屋主读书、工作需求。一屋多用,实用又不失雅致。

The platform is made by the window. The original wood is elegant and soft, creating a relaxed and comfortable space environment. After a day's running, sit here and enjoy the fun of being alone. The platform is wide in width. When a friend sleeps over, bedding is a temporary bed
长辈房
长辈房素雅舒适,莫兰迪色护墙板搭配条纹做床头背景墙,简约又温柔。两侧对称布置床头柜,柜面与床面齐平,视觉上毫不突兀。床头的小巧壁灯,为夜晚起夜提供方便,保护老人安全。一侧布置整排储物柜,为父母做出衣物收纳处。

The elder room is simple, elegant and comfortable. The Morandi color wall protection board is matched with stripes to make the bedside background wall, which is simple and gentle. The bedside table is arranged symmetrically on both sides, and the cabinet surface is flush with the bed surface, which is not abrupt visually.
结语
设计优化:
1.玄关处墙体拆除之后,将原有厨房的大部分空间归入餐厅,进门区更加大气轩敞。
2.原有厨房空间重塑,由横向变为纵向,公共空间更加规整,餐厨动线也得到优化。
3.客厅与相邻阳台增加玻璃移门,明确区域界线,生活更加便利。
4.书房设计地台,增加空间趣味性,同时宽幅的地台也可做临时床具,有客人时可做客房。

用户评论(1

糖厂房管部

糖厂房管部 1月前

一兜糖欢迎您来发帖~
加载中..
  加载中..  
返回顶部
一兜糖微信二维码

关注一兜糖微信

在线客服

客服QQ号:2138736030

您现在是游客身份哦,马上完善账号信息,收藏您的家居灵感!完成还可以获得糖豆奖励 ~

点击下载APP,收藏发图更方便
一兜糖手机APP
一兜糖APP下载

扫描二维码下载,把家装进手机里